2
blikjes rode of roze zalm
250 gram ricotta
1 eetlepel
citroensap
1
eidooier, losgeklopt
2 eetlepel
ui, fijngehakt
125 gram boter
85 gram bloem
685
ml melk
1 theelepel
fijn geraspte citroenschil
1
theelepel gemalen nootmuskaat
16 cannelloni en gehakte dille, als garnering
Bereiding
: Verwarm
de oven voor op 190 graden.
Laat de zalm uitlekken: vang het vocht op en bewaar
het voor de saus. Verwijder het vel en de graatjes. Maak de zalm los en meng de
ricotta, het citroensap, de eidooier en de ui erdoor. Voeg naar smaak peper en
zout toe.
Maak de saus: Smelt de boter op een laag vuur in een
pannetje. Roer de bloem erdoor en laat de lichte roux 1 minuut garen, totdat hij
schuimt. Neem de pan van het vuur en roer de melk er geleidelijk door. Zet de
pan weer op het vuur en roer totdat de saus kookt en dik wordt. Zet het vuur
laag en laat de saus nog 2 minuten pruttelen. Voeg het zalmvocht, de
citroenschil, nootmuskaat en naar smaak zout en peper toe. Laat de saus
afkoelen. Vul de cannelloni met behulp van een lepeltje of spuitzak. Smeer een
derde van de saus uit over de bodem van een ondiepe en ruime ovenschaal. Leg de
cannelloni met een beetje ruimte naast elkaar in de schaal. Giet de rest van de
saus erover en zorg dat de pasta helemaal bedekt is. Bak de cannelloni ongeveer
30 minuten in de oven, totdat de saus pruttelt. Dien ze op met de dille
eroverheen gestrooid.
3 venkelknollen
zout
50 gram Parmezaanse kaas (stukje)
1 eetlepel boter
versgemalen peper
1 dl slagroom
1 dl droge witte wijn
Bereiding : Venkelknollen schoonmaken,
wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water
met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 graden. Kaas
raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal invetten met boter. Venkel
erin leggen en peper erboven malen. Slagroom en wijn door elkaar mengen en over
venkel gieten. Kaas erover strooien. Venkel in midden van oven schuiven en in
ca. 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven nemen en bestrooien met venkelgroen.
Met dank aan : AH en Rummo
Geen opmerkingen:
Een reactie posten