23 november 2018

Cannelloni ovenschotel met zalm en gegratineerde venkel




2 blikjes rode of roze zalm 
250 gram ricotta
1 eetlepel citroensap
1 eidooier, losgeklopt
2 eetlepel ui, fijngehakt
125 gram boter 
85 gram bloem 
685 ml melk
1 theelepel fijn geraspte citroenschil
1 theelepel gemalen nootmuskaat
16 cannelloni en gehakte dille, als garnering


Bereiding : Verwarm de oven voor op 190 graden.
Laat de zalm uitlekken: vang het vocht op en bewaar het voor de saus. Verwijder het vel en de graatjes. Maak de zalm los en meng de ricotta, het citroensap, de eidooier en de ui erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak de saus: Smelt de boter op een laag vuur in een pannetje. Roer de bloem erdoor en laat de lichte roux 1 minuut garen, totdat hij schuimt. Neem de pan van het vuur en roer de melk er geleidelijk door. Zet de pan weer op het vuur en roer totdat de saus kookt en dik wordt. Zet het vuur laag en laat de saus nog 2 minuten pruttelen. Voeg het zalmvocht, de citroenschil, nootmuskaat en naar smaak zout en peper toe. Laat de saus afkoelen. Vul de cannelloni met behulp van een lepeltje of spuitzak. Smeer een derde van de saus uit over de bodem van een ondiepe en ruime ovenschaal. Leg de cannelloni met een beetje ruimte naast elkaar in de schaal. Giet de rest van de saus erover en zorg dat de pasta helemaal bedekt is. Bak de cannelloni ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de saus pruttelt. Dien ze op met de dille eroverheen gestrooid.




3 venkelknollen
zout
50 gram Parmezaanse kaas (stukje)
1 eetlepel boter
versgemalen peper
1 dl slagroom
1 dl droge witte wijn





Bereiding : Venkelknollen schoonmaken, wassen en elk in vieren snijden. Venkelgroen apart houden. Venkel in ruim water met zout ca. 4 minuten koken. Intussen oven voorverwarmen op 200 graden. Kaas raspen. Venkel goed laten uitlekken. Lage ovenschaal invetten met boter. Venkel erin leggen en peper erboven malen. Slagroom en wijn door elkaar mengen en over venkel gieten. Kaas erover strooien. Venkel in midden van oven schuiven en in ca. 20 minuten goudbruin bakken. Uit oven nemen en bestrooien met venkelgroen.

Met dank aan : AH en Rummo

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...