05 juli 2018

Pasta met pesto met spinazie en krokante kip


75 gram Parmezaanse kaas
25 gram panko of gewoon paneermeel
2 kipfilets
125 gram Grand'Italia Pasta Pesto Basilico
200 gram spaghetti
2 courgettes
1 eetlepel olijfolie
400 gram spinazie
15 gram basilicum
Bereiding : Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp ondertussen de kaas en meng de helft met de panko, peper en eventueel zout.
Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat. Verdeel de kip over de ovenschaal. Besmeer met ½ el pesto per persoon en bestrooi met het panko-kaasmengsel. Bak ca. 20 min. gaar in de oven. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de courgettes in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan, voeg eerst de courgette toe en bak deze een paar minuten en voeg daarna de spinazie toe en laat in delen slinken. Meng met de spaghetti, de rest van de kaas en de rest van de pesto. Verdeel de kipfilets over de pasta. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en bestrooi de pasta ermee.

Met dank aan : ah

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...