01 juli 2018

Choco fudge met noten, kaakjes en rozijnen


  • 1 blikje gecondenseerde melk van Friese Vlag of AH (397 gram) 
  • 340 gram pure chocolade
  • 90 gram ongezouten notenmix
  • 45 gram kaakjes
  • 30 gram marshmallows (grote) klein maken en zet deze tot vlak voor het verwerken in de vriezer om smelten tegen te gaan
  • 50 gram rozijnen of cranberry's
Bereiding : Bekleed een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 20×24 cm met bakpapier. Daarna hak je eventueel grotere noten wat fijner. Breek de kaakjes in stukjes.
In een pan doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola smelten tot je een egale massa hebt.
Wanneer alle stukjes chocola gesmolten zijn, voeg je de andere ingrediënten toe. Roer ze goed door het mengsel heen en stort dit dan in de bakvorm. Niet te lang, z.s.m. storten.Gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen, verdeel dan de extra ingrediënten ter decoratie over de fudge.


Met dank aan Laura's Bakery voor het basisrecept.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...