23 april 2018

Mini rijsttafel


Pindakip uit de slowcooker 
+/- 1250 gram kipfilet of kippendijen in reepjes
2 grote gesnipperde uien 
3 gesneden lente uitjes
6 eetlepels pindakaas 
4 eetlepels zoete chili saus
100 ml kookroom of kokosmelk
3 eetlepels ketjap (manis)
1 eetlepel sesamolie
3 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
eetlepel sambal (begin met 2 theelepels)
gebakken uitjes
portie pindasaus (optioneel)
Bereiding : Zet de slowcooker op low. Onderin de uien en lenteuitjes. Daarop de kipfilet die niet aangebraden hoeft te worden. Vervolgens alle andere ingrediënten, behalve de gebakken uitjes en de pindasaus. Verder hoeft er geen vocht worden toegevoegd. Proef na een uurtje of 3 of de kip goed is, in sommige slowcookers moet het nog een halfuurtje extra. Je kan dan eventueel nog wat van de ingrediënten extra toevoegen. Vind je de kleur en de dikte nog niet goed dan kan je wat pindasaus toevoegen. Bij het opdienen de gebakken uitjes erover strooien.
Hierbij maak ik altijd nasi-goreng en sambal goreng boontjes, maar dat is voor iedereen anders.
Verder nog wat frisse gerechten, zoals pittige komkommer. Hiervoor snijd je 1,5 komkommer in blokjes en een pepertje in ringetjes. Maak een dressing van sesamolie, witte azijn, suiker en laat dit met de komkommer en het pepertje een uurtje of 2 staan. Serveren met sesamzaad.
Een andere lekker fris gerechtje is mangosalade. Schil hiervoor 1 mango in blokjes en 1 bosje lente-uitjes in reepjes. Pers een limoen uit. Vermeng alles met elkaar en voeg een theelepel sambal toe. Strooi seroendeng erover.
Heb je nog een ruimte over op je fornuis :) dan is het ook lekker om een omelet te bakken en deze in reepjes erbij te geven.
Verder nog een schaaltje kroepoek en banaan
Met dank aan Ashley Willems voor het basisrecept van de pindakip, wat ik zelf een beetje heb aangepast.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...