05 november 2017
Rozijnenbrood
475 gram tarwebloem plus iets extra's
1 zakje droge gist van 7 gram
20 gram suiker
1,5 theelepels kaneel
9 gram bakkerszout
1 middelgroot ei
30 gram zachte ongezouten roomboter
120 ml karnemelk
180 ml water op kamertemperatuur
300 gram rozijnen (ruim van tevoren wellen en goed laten uitlekken)
Broodbakvorm van ongeveer 30 cm
Bereiding is gedaan in de Kitchen Aid standmixer, maar kan ook met de hand
Meng bloem, gist, suiker en kaneel in de mixer met de platte haak op stand 1. Voeg daarna het ei, de boter, karnemelk en water toe. Op het laatst het zout.
Mix met de kneedhaak op stand 2 in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Voeg nog wat bloem toe als het deeg te vochtig is of water als het te droog is. Kneed alles goed door met de hand en voeg de rozijnen toe en kneed nogmaals een minuutje of vijf met de hand.
Doe het deeg in een licht met olie ingevette kom, 1 keer keren zodat alle kanten met olie bedekt zijn. Dek af met plastic folie en laat dit 2 uur rijzen, of tot het volume verdubbeld is. Vet de vorm in met olie en leg het deeg erin. Dek dit af met ingevet plastic folie en laat dit rijzen op kamertemperatuur in 60 tot 90 minuten tot bijna het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 180 graden met onder- en bovenwarmte.
Bak het brood in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten. Direct lossen op een rooster en laten afkoelen.
Als je niet van rozijnen houdt kan je dit vervangen door krenten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten