15 augustus 2017
Stamppot andijvie met Spaanse gehaktballetjes
3 el Al-Andalus
400 g gehakt
1 kg kruimige aardappels
400 g andijvie
2 el crème fraîche
1 sjalot
4 el paneermeel
1 ei
peper en zout
olijfolie om in te bakken
Bereiding: Schil de aardappelen en kook ze gaar. Snipper de sjalot en meng deze samen met de Al-Andalus, paneermeel en het ei door het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Draai kleine gehaktballetjes en bak deze in wat olijfolie rondom bruin en gaar. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de crème fraîche en wat kookvocht tot een gladde puree. Roer de andijvie erdoor.
Voeg naar smaak peper en zout toe en haal de balletjes uit de pan, blus het vet af met wat water en laat iets inkoken, als jus voor de stamppot.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten