Ingrediƫnten :
1 bakje magere dobbelsteentjes rookspek
1 ui
1 ui
1 pepertje (mag ook 2 zijn)
3 tenen knoflook
3 worteltjes
2 stengels bleekselderij
1 blikje tomatenstukjes
3 tenen knoflook
3 worteltjes
2 stengels bleekselderij
1 blikje tomatenstukjes
1 pakje tomaten Frito (Heinz)
4 ons rundgehakt
1 blikje tomatenpuree
2 dl witte droge wijn en de rest van de fles voor erbij te drinken
oregano naar smaak
4 ons rundgehakt
1 blikje tomatenpuree
2 dl witte droge wijn en de rest van de fles voor erbij te drinken
oregano naar smaak
pittige paprikapoeder
400 gram spaghetti
fijngehakte peterselie
scheutje olijfolie, versgemalen peper, zout
stukje Parmezaanse kaas
Bereiding :
Bak het spek zachtjes uit. Snij ondertussen de ui en het pepertje in ringen en pers de knoflook uit. Schrap de wortel en snijd hem in stukjes, evenals de bleekselderij.
Neem het spek uit de pan en fruit de ui, het pepertje en de knoflook in het vet goudbruin, voeg evt wat olie toe. Draai het vuur hoger en voeg het gehakt, wortel en bleekselderij toe. Blijf omscheppen tot het gehakt niet meer rood is. Voeg zou naar smaak toe en draai het vuur zachter. Voeg tenslotte de tomatenstukjes, de frito, tomatenpuree, oregano, paprika en wijn toe. Laat alles een halfuurtje sudderen.
Kook de spaghetti beetgaar en schaaf de kaas in flinters of rasp deze. Breng de saus op smaak met peper en bestrooi het met de peterselie. Laat de spaghetti goed uitlekken en doe er een scheutje olie in. Serveer de saus op de spaghetti en bestrooi met ruim kaas.
400 gram spaghetti
fijngehakte peterselie
scheutje olijfolie, versgemalen peper, zout
stukje Parmezaanse kaas
Bereiding :
Bak het spek zachtjes uit. Snij ondertussen de ui en het pepertje in ringen en pers de knoflook uit. Schrap de wortel en snijd hem in stukjes, evenals de bleekselderij.
Neem het spek uit de pan en fruit de ui, het pepertje en de knoflook in het vet goudbruin, voeg evt wat olie toe. Draai het vuur hoger en voeg het gehakt, wortel en bleekselderij toe. Blijf omscheppen tot het gehakt niet meer rood is. Voeg zou naar smaak toe en draai het vuur zachter. Voeg tenslotte de tomatenstukjes, de frito, tomatenpuree, oregano, paprika en wijn toe. Laat alles een halfuurtje sudderen.
Kook de spaghetti beetgaar en schaaf de kaas in flinters of rasp deze. Breng de saus op smaak met peper en bestrooi het met de peterselie. Laat de spaghetti goed uitlekken en doe er een scheutje olie in. Serveer de saus op de spaghetti en bestrooi met ruim kaas.
Lekker met een salade van diverse slasoorten, blokjes paprika, rode ui, blokjes komkommer, tomaatjes, pijnboompitten en natuurlijk de rest van de wijn (Pinot Grigio deze keer)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten