30 juli 2015

Kookclub editie 40 - Canada - Ad



Bacon-wrapped peanut butter jalopenos
 

8 jalopeno pepers, zonder zaadjes in de lengte doormidden,  pindakaas, 8 plakjes bacon, door de helft
Bereiding : Verwarm de oven voor op 175 gr C. Vul elke helft van de peper met pindakaas en omwikkel deze met bacon. Vastzetten met een prikker. Leg ze op de bakplaat op bakpapier. Bak ze in ongeveer 25 minuten tot de bacon donker kleurt.
                                                                   

Uiensoep
4 gehakte uien, 50 gram boter, 3 eetlepels bloem, 1 theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel suiker, 800 ml runderbouillon, 300 ml water, 1/2 theelepel gedroogde peterselie, 1/4 theelepel gedroogde tijm, 250 ml witte wijn, 1 baguette in plakken van 1 cm en 250 gr geraspte mozzarella
Bereiding : In een grote pan op een middelhoog vuur de ui in 10 minuten in de boter zacht bakken. Bloem, gemalen zwarte peper en suiker erdoor roeren tot het een deegachtig mengsel vormt. Runderbouillon, water, peterselie en tijm toevoegen en 10 minuten laten sudderen. Wijn toevoegen en nogmaals 10 minuten laten sudderen. De grill voorverwarmen. Ovenvaste soepkommen tot 3/4 met soep vullen. Een plakje brood op de soep leggen en bestrooien met een laag kaas. De soepkommen in de oven schuiven en grillen tot de kaas gesmolten is en bubbelt.  

                                                                      

Rundersteak Canadian grill
700 ml olie, 2 eetlepels uiensnippers, 1 theelepel mosterd, zout en peper, 4 biefstukjes of 2 T-bone steaks, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 teen knoflook en een
halve theelepel worcestershire saus
Bereiding : maak een marinade van de ingrediënten en marineer het vlees ongeveer een uur of vier. Grill het vlees daarna onder de grill of in een grillpan op het fornuis.

Canadian Ceasar Salad
2 teentjes (of meer naar smaak) knoflook grof gehakt, zout en peper, 1 theelepel witte wijnazijn, beetje Engelse mosterd, 2 eidooiers, 1 krop romeinse sla, zakje croutons, halve eetlepel worcestershire saus, 1 eetlepel kappertjes, 2 theelepels ansjovispasta, 4 scheutjes hotpepper saus, sap van een halve citroen, bacon bits naar smaak, of uitgebakken spekjes en Parmezaanse kaas.
Bereiding : doe de knoflook en het zout in een slaschaal en prak ze fijn tot een crèmige massa. Vermeng dit met de kappertjes tot pasta en voeg daarna de ansjovispasta toe. Klop de olie en zwarte peper door de pasta met een vork tot het goed is gemengd. Roer er vervolgens de worcestershire saus, azijn, mosterd en hotpeppersaus door. Klop dan de eidooiers erdoor en daarna het citroensap. Doe de sla in de schaal en vermeng het net voor het opdienen met de dressing. Garneer met de bacon bits, croutons en de kaas. 

Poutine
gerecht met friet waarover jus en geraspte kaas wordt geserveerd. Geen zout toevoegen. 

Wortels met honing en gember
pond wortels, door de helft gesneden, 60 gram boter, 2,5 eetlepels honing, snufje gemberpoeder of vers geraspte en citroensap naar smaak
Bereiding: kook water in een pan en voeg de wortels toe. Laat ze 5 minuten koken. Zet een braadpan op een laag vuur en voeg boter en honing toe. Daarna de gember en citroen. Doe de wortels erbij en laat het pruttelen tot ze gaar zijn. 
                                                
                                                        
Eggnog traditioneel
4 eieren, 100 gram suiker, beetje zout en nootmuskaat, 2 x ¼ liter melk, halve theelepel vanille-extract, 60 ml rum en 125 ml slagroom
Bereiding : In een sauspan de eieren, suiker en zout goed mengen met een staafmixer. Langzamerhand de eerste ¼ liter melk erbij voegen en op laag vuur verwarmen. Iets meer dan een kwartier. Alles over gieten in een grote schaal en de rest van de melk, de rum, het extract en nootmuskaat toevoegen. Koel de schaal op ijs af, roer regelmatig. Afdekken en nog 3 uur in de koeling zetten. Elk uur even doormixen. Net voor het serveren de slagroom stijfkloppen en mixen door de eggnog. Serveer het in glazen of kopjes met nog wat nootmuskaat erover.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...