18 mei 2015

Thaise tonijnsalade

Voor 2 personen :
150 gram tonijn uit blik
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 rode ui, in blokjes gesneden
1 komkommer, in dunne plakjes gesneden en in blokjes gesneden
2 eetlepels sesamolie
1 limoen, uitgeperst
beetje koriander, grof gehakt
1 rode peper, fijngehakt
1 theelepel geraspte gember
beetje zout en peper
1 eetlepel sesamzaad, als garnering
Bereiding :

Maak het blikje tonijn open. Verkruimel de tonijn in een grote kom. Maak de paprika schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika vervolgens in kleine blokjes.
Pel de rode ui en snipper de helft fijn. De andere helft kun je gemakkelijk nog een tijdje bewaren in een glas water in de koelkast.
Snijd van de komkommer het puntje af. Aan 1 kant. Ze de komkommer recht op de mandoline op julienne stand. Snijd de komkommer zo in kleine julienne stukjes.
Doe dit alles in de kom en schenk hier 2 eetlepels sesamolie en het limoensap overheen.
Maak de peper schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper vervolgens fijn.
Rasp de gember, hak de korianderblaadjes en voeg dit ook toe.
Hussel het geheel goed door en breng het op smaak met zeezout en peper. Blijf proeven en breng het net zo lang op smaak totdat je tevreden bent.
Verdeel het over twee borden en garneer eventueel met sesamzaad en een blaadje koriander.
Met dank aan : Supersnelgezond.nl voor nog meer lekkere en gezonde recepten

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...