1,2 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
4 eetlepels olijfolie
1 zak rucola
3 sjalotjes, gepeld en in ringen
300 gram cherrytomaatjes gehalveerd
40 gram pijnboompitten
1 dl room (soya of slagroom)
8 gedroogde tomaatjes (uit de olie)
2 bollen mozzarella, in plakjes
ovenplaat bekleed met bakpapier
zout en peper
Bereiding : Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappels 10 minuten voor. Afgieten en op de bakplaat leggen samen met de cherrytomaatjes, pijnboompitten en sjalotjes. Zout en peper naar eigen smaak. Giet er 2 eetlepels olie over en zit dit 20 minuten in de oven.
Haal de plaat uit de oven en doe dit in een grote schaal, giet er de room over, de rucola en de gedroogde tomaatjes.
Stamp het geheel grof en schep de mozzarella erdoorheen. Zonodig de rest van de olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten