750 g runderlappen (b.v. sucadelappen)
4 eetlepels Gyros melange (b.v. van Silvo of Verstegen)
150 g mini sjalotten
100 ml balsamicoazijn
olie en roomboter
2 uien
3 knoflook tenen;
blik van 400 gram tomatenblokjes
200 ml rode wijn
2 laurierbladen
450 g voorgekookte krielaardappelen
25 zwarte Griekse of Italiaanse olijven (zonder pit)
350 gram pastasaus (b.v. van trostomaatjes of van basilicum)
verse peterselie
4 eetlepels Gyros melange (b.v. van Silvo of Verstegen)
150 g mini sjalotten
100 ml balsamicoazijn
olie en roomboter
2 uien
3 knoflook tenen;
blik van 400 gram tomatenblokjes
200 ml rode wijn
2 laurierbladen
450 g voorgekookte krielaardappelen
25 zwarte Griekse of Italiaanse olijven (zonder pit)
350 gram pastasaus (b.v. van trostomaatjes of van basilicum)
verse peterselie
Bereiding : Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi deze met de Gyros kruiden. Laat ruim een halfuur in de koeling intrekken. Maak de sjalotjes schoon en zet deze met de balsamico koud weg. Snipper de uit en snijd de knoflook en dunne plakjes.
Verhit het braadproduct en schroei het vlees om en om en bak de ui en knoflook even mee. Laat de tomaten uitlekken en vang het vocht op. Voeg dit vocht, samen de rode wijn, het laurierblad en 2 eetlepels van de balsamicoazijn uit het schaaltje met de sjalotjes toe. Stoof het gerecht in de slowcooker een uurtje of vier.
Voeg de uitgelekte sjalotjes, de tomaten, de krieltjes, de olijven en de pastasaus toe. Laat het nog een 2 uur doorsudderen. Serveren met de gehakte peterselie.
Serveren met wit stokbrood om de saus te kunnen dippen. Lekker is natuurlijk ook zelfgemaakte tzatziki.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten