Ingrediënten :
750 g rundvlees in niet al te dunne reepjes gesneden
1 ui
3 tenen knoflook
bos peterselie (+/- 40 gr)
bos koriander (+/- 40
gr)
4 eetlepels
Moorish rub (
4 eetlepels olijolie
1 theelepel
Saffraanzout
1 theelepel Bed of
Roses
3 theelepels Harissa
alle kruiden zijn te koop bij Oil & Vinegar, evenals alle olie
½ bakje olijven met knoflook
150 g gedroogde pruimen (bij de bakafdeling van elke supermarkt te krijgen)
handje witte amandelen, kan ook met gepelde pistachenoten
olijfolie Taris, kan ook met Spaanse extra vierge
Bereiding : Marineer het vlees in Moorish Rub en de olijfolie. Snijd de
ui, knoflook, koriander en peterselie. Fruit de ui bruin, voeg de knoflook, de
verse kruiden en de gedroogde specerijen toe. Voeg daarna het vlees toe en bak
deze aan. Laat even staan alvorens er ongeveer 100 ml water aan toe te voegen.
Dek af en laat ten minste een paar uur garen. Origineel is dit in een
tajine, maar kan heel goed in een braadpan met heel dikke bodem of in de
slowcooker. Voeg op het laatste (15 minuten voor het opdienen, de pruimen,
olijven en amandelen toe.
Variatie : Hou je van lamsvlees dan kan je dit maken met 750 gram lamscarré, maar dan
met Maghreb rub voor de marinade. Dan is het ongeveer 30 - 45 minuten
braadtijd.
Ingrediënten :
200 gram bulgur
(Lassie)
300 gram tomaten
bosje lente ui
bosje peterselie
bosje munt
2 el citroen
olijfolie
75 ml citroensap
75 ml lemon-cumin-dressing (Oil & Vinegar)
Bereiding : Bereid de bulgur volgens de verpakking. Snijd de lente ui en tomaten heel
fijn en vermeng dit met de bulgur. Overgiet de salade met een mix van de citroen-olijfolie, citroensap en de dressing en voeg naar smaak zout toe. Laat ten
minste drie uur staan, mag ook gerust een hele dag. Strooi vlak voor het
opdienen fijngehakte munt en peterselie erover.
Wil je er helemaal
een volledige maaltijd van maken eet er dan b.v. tuinerwtjes bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten