07 november 2014
Bietjes risotto
zachte geitenkaas (200 gram)
diepvries doperwten (150 gram)
kippen- of groentebouillon (750 ml)
droge witte wijn (100 ml)
risottorijst (300 gram)
gewone ui (1 )
olijfolie (6 eetlepels)
rode wijnazijn (1 eetlepel)
verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
rode uien (2 )
kleine (rauwe) rode bietjes (500 gram)
Bereiding : Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de rode ui in partjes. Snipper de gewone ui.
Schil de bietjes en snijd elk bietje in acht partjes. Verdeel de partjes biet en rode ui in een braadslede en strooi de tijmblaadjes met wat zout en versgemalen zwarte peper erover. Sprenkel de azijn en een paar eetlepels olijfolie erover. Rooster de bietjes in de oven in 25-30 minuten gaar. Schep alles een paar keer om.
De risotto : verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de gewone ui zachtjes glazig. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het vocht langzaam verdampen. Schenk dan de helft van de bouillon erbij en kook de risotto zonder deksel op matig hoog vuur. Voeg tijdens het koken scheut voor scheut de resterende bouillon toe en roer regelmatig. Schep na 15 minuten de doperwtjes erdoor, voeg de laatste bouillon toe en kook de rijst in nog 3-5 minuten tot een smeuïge risotto. Roer de helft van de verkruimelde geitenkaas door de risotto. Schep in warme diepe borden een berg risotto en verdeel de biet en ui over en rond de risotto.
Garneer met wat geitenkaas bovenop met nog wat blaadjes tijm.
Snelle variatie : neem gekookte bietenreepjes, bak de uitjes aan doe de bietjes en de andere ingrediënten erbij en laat alles heel zachtjes goed warm worden. Neem snelkook-risotto en voeg de erwtjes meteen toe.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten