09 november 2014

Aardappel knolselderij gratin met truffel













800 g knolselderij
600 g aardappelen
250 ml slagroom
100 g gruyèrekaas
4 el Pesto al Tartufo (Oil &Vinegar)
Olijfolie met Knoflook (Oil & Vinegar)
Zwarte peper uit de molen
Extra nodig: Mandoline
Bereiding : Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de knolselderij en de aardappelen (met een mandoline) in flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in met de Olijfolie met Knoflook. Leg de plakjes knolselderij en aardappel om en om in de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Meng de slagroom met de pesto en schenk deze over de aardappels en knolselderij, bestrooi met de gruyèrekaas en dek af met aluminiumfolie. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder na ca. 25 min. baktijd de aluminiumfolie.

Stukje vlees erbij b.v. varkensmedaillon of peperburger.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...