800 g knolselderij
600 g aardappelen
250 ml slagroom
100 g gruyèrekaas
4 el Pesto al
Tartufo (Oil &Vinegar)
Olijfolie met Knoflook (Oil & Vinegar)
Zwarte peper uit de molen
Extra nodig: Mandoline
Bereiding : Verwarm de oven voor
op 180°C. Snijd de knolselderij en de aardappelen (met een mandoline) in
flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in met de Olijfolie met Knoflook. Leg
de plakjes knolselderij en aardappel om en om in de ovenschaal. Bestrooi met
peper en zout naar smaak. Meng de slagroom met de pesto en schenk deze over de
aardappels en knolselderij, bestrooi met de gruyèrekaas en dek af met
aluminiumfolie. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min.
goudbruin en gaar. Verwijder na ca. 25 min. baktijd de aluminiumfolie.
Stukje vlees erbij b.v. varkensmedaillon of
peperburger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten