17 oktober 2014

Spruitjes met pittige speklapjes uit de oven

 

2 eetlepels arachide-olie
2 eetlepels keukenstroop
eetlepel chilivlokken
zout en peper
500 gram speklapjes zonder zwoerd
aardappelkroketjes uit de diepvries
700 gram spruitjes
1 limoen
 
Bereiding : Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.
Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege en zet daarna de oven 10 graden hoger.
Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min. Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...