200 g ongezouten roomboter
225 g suiker
3 eieren
200 g bloem gezeefd
10 g bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
75 g mascarpone
2 handperen geschild en in blokjes
poedersuiker
Bereiding :
Verwarm de oven
voor tot 180 ˚C. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met 200 g
suiker en een snufje zout zacht. Klop er een voor een de eieren door.
Voeg de bloem, het
bakpoeder en de kaneel toe en klop tot een glad beslag. Klop er tenslotte de
mascarpone door. Schep het kaneelbeslag in de vorm en strijk met de bolle kant
van een lepel glad.
Meng de peer met de
laatste 25 g suiker en strooi over het beslag. 4 Bak de cake in de
voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm
afkoelen. Bestrooi de cake met poedersuiker en snijd in mooie stukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten