17 oktober 2014

Peren-mascarpone cake

 
 
200 g ongezouten roomboter
225 g suiker
3 eieren
200 g bloem gezeefd
10 g bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
75 g mascarpone
2 handperen geschild en in blokjes
poedersuiker
 
Bereiding :
Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met 200 g suiker en een snufje zout zacht. Klop er een voor een de eieren door. 
Voeg de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe en klop tot een glad beslag. Klop er tenslotte de mascarpone door. Schep het kaneelbeslag in de vorm en strijk met de bolle kant van een lepel glad. 
Meng de peer met de laatste 25 g suiker en strooi over het beslag. 4 Bak de cake in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Bestrooi de cake met poedersuiker en snijd in mooie stukken.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...