Ingrediënten :
2 uien, 200 gram pittige chorizoworst, 1 eetlepel olijfolie, 325 gram gele rijst (Lassie), 750 ml kippenbouillon van 1 tablet, 2 tomaten, 300 g tuinerwten (diepvries) en verse peterselie naar smaak
Bereiding : Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui tot deze glazig is. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 min. De rijst moet de bouillon helemaal opnemen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de rijst van het vuur en laat een paar min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de peterselie fijn, bestrooi het rijstmengsel en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten