Ingrediënten :
2 blikjes zwarte bonen in chilisaus (400 gram)
1 blikje kidneybonen (200 gram) uitgelekt
4 eetlepels picadillo (blikje Jonnie Boer)
1 blik pomodorini (cherrytomaten, 400 gram)
1 blikje maiskorrels (300 gram) uitgelekt
Olijfolie
kopje espresso
1courgette in kleine blokjes,
1 rode puntpaprika in kleine reepjes
3 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 rode puntpaprika in kleine reepjes
3 teentjes knoflook (uitgeperst)
feta naar smaak
1 bakje spekreepjes
Witte rijst
Witte rijst
Bereiding : Doe alle bonen, de picadillo, espresso, pomodorini en mais in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ondertussen de spekreepjes zachtjes uit in wat olie.
Als de reepjes krokant zijn uit de pan halen en toevoegen aan het bonenmengsel. In dezelfde pan wat extra olie toevoegen en de knoflook hierin fruiten. Voeg daarna de paprika en de courgette toe en bak ze in 6 min. op hoog vuur goudbruin. Op smaak brengen met versgemalen peper. Vermeng dit met het bonenmengsel. Voor de liefhebbers een paar druppels hot-saus toevoegen.Verkruimel de feta en geef deze apart erbij. Ook de rijst apart erbij geven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten