19 juli 2014

Spaanse aardappelsalade

Ingrediënten :
600 g vastkokende aardappels
olijfolie om in te bakken
roomboter
100 g chorizo
2 rode uien
250 g cherrytomaatjes
1 bosje bladpeterselie
100 g licht belegen manchego (Spaanse kaas)
1  citroen
100 ml Griekse yoghurt
2 el mayonaise
200 g doperwten, diepvries (ontdooid)
halve kropsla of ijsbergsla
zwarte olijven

Bereiding : Boen en snijd de aardappels in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de aardappels in circa 15 minuten goudbruin en krokant.
Verwijder de schil van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes. Voeg de laatste 8 minuten de chorizo bij de aardappelblokjes. Laat de aardappels en de chorizo uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Pel en snijd de uien in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de peterselie fijn. Snijd de manchego in kleine blokjes. Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
Meng voor de dressing in een grote kom de Griekse yoghurt met het sap van een halve citroen en de mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng de aardappels, chorizo, uien, cherrytomaatjes, helft van de peterselie, manchego en de doperwten door de dressing. Haal de kropsla-bladeren van de krop en was ze. Je kan ze door de salade in stukjes scheuren, maar het kan ook los op het bord.
Verdeel de Spaanse aardappelsalade over borden. Strooi de resterende peterselie eroverheen, de gehalveerde olijven en serveer de partjes citroen ernaast.
 
Bron recept : 24kitchen

Geen opmerkingen:

Curry met bloemkool en kip

  1   bloemkool   1   ui   250   gram   kipfilet  in blokjes 4   teentjes   knoflook   geperst 1   theelepel   geraspte gember 1   eetlepel ...