09 april 2014

Paksoi in de hoofdrol

Ingrediënten :
2 eetlepels zonnebloemolie
3 ons kipfilet in reepjes
300 gram gehakt, gemalen witte peper
150 gram worteltjes, julienne gesneden
1 bakje koriander, fijngehakt
3 eetlepels versgeperst sinaasappelsap
1 eetlepel sinaasappel-gemberconfiture
grote struik paksoi
bakje taugé
rode en halve groene paprika

Bereiding : verhit 1 eetlepel olie en bak de kip bestrooid met de peper (kan ook zout erbij) op hoog vuur tot het bruin is en gaar. Voeg de wortels en bak nog even verder. Neem de wok van het vuur en schep het om met de koriander, confituur en 1 eetlepel sap. Schep alles in een schaal en dek het af met folie.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de paksoi 3 tot 5 minuten met de paprika. Schep de rest van het sap erdoor. Serveer op een schaal en verdeel het kip-koriandermengsel erover.
Smaakt lekker met pandanrijst.


Geen opmerkingen:

Curry met bloemkool en kip

  1   bloemkool   1   ui   250   gram   kipfilet  in blokjes 4   teentjes   knoflook   geperst 1   theelepel   geraspte gember 1   eetlepel ...