25 maart 2014

Italiaanse lente - Stufato di carne


 

Wat heb je nodig :
 
  • 3 el olijfolie
  • 600 g hamlappen
  • 300 g ui grofgesnipperd
  • 150 g bleekselderij in stukjes
  • 150 g bospeen in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm alleen de blaadjes
  • 1 takje rozemarijn alleen de naaldjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 200 g sugar snaps of sperziebonen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el basilicum in reepjes

  •  
    Bereiding : Verhit de olie in een braadpan. Snijd de hamlappen in reepjes en bestrooi met zout en peper en bak ze in 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui, bleekselderij en bospeen 1 min. in het bakvet. Schep de laurier, tijm en rozemarijn erdoor. Voeg de tomatenpuree toe en bak eveneens 1 min.
    Voeg de knoflook en wijn toe en verwarm nog 1 min. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het afgedekt in 1.5 uur gaar. Kook intussen de sugarsnaps of sperziebonen in water met zout beetgaar. Giet af, spoel ze onder stromend water koud en zet ze apart. Voeg vlak voor het serveren de balsamicoazijn, de sugarsnaps, de basilicum en zout en peper naar smaak toe.
     
    Serveer het vlees met verse pasta als tagliatelle of pappardelle.
     
                                               
     

    Geen opmerkingen:

    Appelcake uit de Russell Hobbs

    Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...