21 mei 2013

Pastasalade met kip en pesto

 
Ingrediënten :
  • 300 g pasta
  • 2 el olijfolie
  • 400 g kipfilet in blokjes
  • 5 el rode pesto of zelfgemaakte pesto met extra basilicum
  •  pepersaus naar smaak voor de liefhebbers
  • 1 tl citroensap
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 75 g pijnboompitten
  • 250 g cherrytomaatjes in kwarten
  • 4 bosuitjes in stukjes
  • 130 g kaasblokjes Slankie
  • 3 el verse basilicum in reepjes

  • Bereiding : Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de kipblokjes in 8 min. bruin en gaar. Bestrooi ze met peper en zout en schep op een bord.
    Meng de pesto met het citroensap, de knoflook en 1 el olijfolie.
    Giet de macaroni af. Meng de pestodressing door de warme macaroni en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
    Schep de kip, de tomaatjes, de bosui en de pijnboompitten door de salade. Voor de liefhebbers papersaus of chilisaus naar smaak. Voeg vlak voor serveren de kaas-blokjes en de basilicum toe. Breng de salade op smaak met zout en peper.

    Geen opmerkingen:

    Appelcake uit de Russell Hobbs

    Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...