Ingrediƫnten voor 4 personen :
500 gr rundergehakt
zout,
cayennepeper
kaneelpoeder
komijnpoeder
groot blik abrikozen, of half perzik/half abrikoos
2 courgettes
3 wortels of 1 winterwortel
200 gr basmatirijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 pepertje
olie
1/2 groentenbouillonblokje
250 ml volle yoghurt
Bereiding : Breng water met zout aan de kook en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Laat de abrikozen en/of perziken uitlekken en snijd ze in partjes. Was de courgettes, snij ze in de lengte in vieren en daarna in stukken. Schrap de wortels en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de uit en de knoflook en het pepertje. Verhit de olie en rul het gehakt. Breng op smaak met zout en de andere kruiden. Neem daarna het gehakt uit de pan.
Bak in het overgebleven bakvet de ui, pepertje, knoflook en daarna de wortel en courgette zo'n kleine 5 minuten. Voeg het fruit toe en bak alles zachtjes een paar minuten. Nogmaals op smaaak brengen met zout peper en komijn. Roer 125 ml water en het bouillonblokje erdoorheen. Laat alles een paar minuten zachtjes koken. Meng het gehakt en de rijst door de groenten en warm het goed door.
Serveer met de op smaak gebrachte yoghurt (met zout en komijn)
Lekker erbij is komkommer en muntsalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten