24 november 2012

Kookclub editie 32 - Nicaraqua - Ad



Wrap gehakt
8 wraps, 1 groene paprika, klein blokje kidneybonen, pond rundergehakt, season mix (staat in het vak van de tortilla's) tacosaus, geraspte kaas en ijsbergsla 
Bereiding : Snijd de paprika in kleine stukjes en doe het in een klein bakje. Doe hetzelfde met de tomaten. Scheur de ijsbergsla in kleine stukjes, zodat ze in een wrap kunnen. Doe deze ook in een bakje. Doe de kidneybonen ook in een bakje. Doe ook een bakje vol met geraspte kaas. Doe de tacosaus ook in een bakje. Bak het rundergehakt en strooi er season's mix overheen.  Doe de wraps in de  magnetron (10 seconde per wrap) en leg ze op 4 borden. (2 op elkaar dus). Doe nu van alles een beetje op de 4 wraps (tip: doe het in een halve maanvorm, dan is alles gelijk verdeeld) (nog een tip: doe er niet te veel op, hij moet nog wel opgerold kunnen worden!) Rol ze op. Doe nu hetzelfde met doe onderste vier. Als je ze allemaal hebt opgerold, prik je er een satéprikker in. 2 per bord en serveren maar.













Light aardappelragout met ei
750 gram aardappels, zout en peper, 4 wortels, 1 prei, 4 eieren, 75 gram magere hamblokjes, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem, 250 ml magere melk, 2 eetlepels grove mosterd, 0,5 groentebouillonblokje
Bereiding : Schil de aardappels, was ze en snijd ze in de lengte door. Kook de aardappels ca. 20 minuten afgedekt in een grote pan met water en zout. Schil ondertussen de wortels, was ze en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Doe de wortels en de prei na 10 minuten bij de aardappels en laat ze meegaren. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Verhit de boter in de pan en bak de hamblokjes hierin aan, stuif de bloem erover en bak ze kort mee. Voeg 250 milliliter water en de melk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de mosterd, het bouillonblokje, zout en peper. Giet de aardappels en de groenten af en doe ze bij de saus. Halveer de eieren en verwarm ze kort in de  ragout.

Vleesgerecht met chimicurri
1,5 pond biefstuk of steak, 1 grote bos platte peterselie, 4 knoflookteentjes, gepeld, 1 kopje olijfolie, 1/4 kopje rode wijnazijn naar smaak, 3 eetlepels water, 1,5 theelepel zout naar smaak, versgemalen peper. 
Bereiding : Hak de peterselie en knoflook heel fijn, voeg daarna de olie, zout, peper, water en azijn toe en maak een dikke saus. Voeg eventueel nog wat extra toe naar eigen smaak. Doe de helft van deze chimicurri in een schaaltje voor op tafel en doe de andere helft over het vlees. Laat het vlees een uurtje marineren. Laat het vlees op temperatuur komen en bak het vlees medium of rare naar eigen smaak.
  
Frozen fruit
1 bak rood fruit uit de diepvries, 1 reep witte chocolade, evenveel kookroom en 1 vanillestokje
Bereiding : Room in een steelpannetje, vanillestokje in de lengte insnijden en erin doen, langzaam aan verwarmen, niet koken.  Na minimaal 10 minuutjes vuur eronder laag zetten, chocolade erin brokkelen en met garde of vork door elkaar mengen. Bevroren fruit in mooie glazen doen, warm room-chocolade mengsel er overheen gieten en meteen opdienen.

Jammergenoeg zijn we vergeten foto's te nemen
*******************************************************



Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...