03 oktober 2012

Wortel-aardappelcurry




Lekker vegetarisch receptje geleend van de zorgboerderij. Vanavond uitgeprobeerd, alleen wat hamburgers in blokjes erdoor gedaan. Maar zonder dat smaakt het ook erg lekker.

Ingrediƫnten :
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 25 ml gembersiroop
• 750 gram aardappelen
• 750 gram wortelen
• 100 gram amandelen
• 1 limoen of citroen
• 250 ml dikke yoghurt
• 1 komkommer
• 400 gram basmati-rijst wit
• 2 eetlepels zonnebloemolie
• 1/2 theelepel rode wijnazijn
• 1 theelepel korianderpoeder
• 1 theelpel komijnpoeder
• 1/4 theelepel chilipoeder
• 1/2 theelepel suiker
• 1/2 bos verse mint
• verse koriander
• zout en peper

Bereiding : Snipper de ui en knoflook, schil de aardappelen en wortelen en snijd deze in stukjes van 2 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de ui, knoflook en gembersiroop toe. Laat dit geheel 4 minuten sudderen, voeg de specerijen toe en laat ze even meebakken. Voeg vervolgens de aardappels, wortels, een glas water en een snuf zout toe. Stoof het geheel ca. 15 minuten met de deksel half op de pan. Voeg limoensap en amandelen toe aan de curry en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in dunne plakjes en breng het op smaak met zout en peper.
Snijd de mint fijn en voeg dit samen met de wijnazijn, yoghurt en suiker toe aan de komkommer.  • Serveer de curry met basmati-rijst en de komkommer. Garneer de curry met de verse koriander.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...