23 oktober 2012

Stamppot met prei-roomkaas en kip




Ingrediënten

  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen     
  • 3 el olijfolie     
  • 2 preien, gewassen en in ringen     
  • 2 uien, in halve ringen     
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes     
  • 1 bakje verse roomkaas met kruiden (125 g)     
  • 1 bakje bieslook (25 g), in stukjes     
  • 1,5 ons gerookte kip in reepjes    

Bereiding :

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 15/20 min. gaar. 2. Verhit ondertussen de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. 3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper voor een iets smeuigere stamppot een beetje warme melk toevoegen. Meng er het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door. Breng op smaak met peper en zout en warm nog 2 min. door.
Komkommersalade of wat augurkjes erbij voor de liefhebbers.
 
Met dank aan Allerhande
 

Geen opmerkingen:

Curry met bloemkool en kip

  1   bloemkool   1   ui   250   gram   kipfilet  in blokjes 4   teentjes   knoflook   geperst 1   theelepel   geraspte gember 1   eetlepel ...