13 oktober 2012

Hamburgers met pittige salsa



Ingrediënten :
  • 500 gram rundgehakt
  • 25 gr volkoren broodkruin
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 40 g zongedroogde tomaatjes op olie (potje), in kleine stukjes
  • 2 eetl. korianderblad, fijngesneden
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 50 g rucola of sla naar keuze
  • Voor de tomatensalsa:
  • 225 g rijpe trostomaten, in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, zaad verwijderd en in kleine stukjes
  • 1/2 matig scherpe groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • 1 theel. balsamico
  • 1 eetl. bieslook, fijngesneden
  • 1 eetl. korianderblad, fijngesneden
Bereiding: Verhit een gietijzeren geribbelde grillpan op matig tot hoog vuur). Je kan ook een koekenpan gebruiken natuurlijk. In een kom gehakt vermengen met broodkruim, knoflook, zongedroogde tomaat en koriander. Alles met de hand goed vermengen.
Vorm het gehaktmengsel tot 4 platte hamburgers op de maat van de broodjes.
Bestrijk het grillrooster licht met olie en grill de hamburgers aan elke kant 3-4 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Alle ingrediënten voor de salsa in een kom vermengen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Snijd de broodjes open en rooster ze kort. Beleg ze met wat rucola en vervolgens de hamburgers.
Schep op elke hamburger 1 eetl. salsa. Klap de broodjes dicht en serveer ze direct.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...