12 augustus 2012

Zomer minestrone

Echt iets voor een zonnige zaterdag



Ingrediënten :

  • 1 goudsalami (250 g)     
  • 2 el olijfolie     
  • 1 fles gezeefde tomaten (passata di pomodoro, 720 ml, biologisch) van AH
  • 2 kippenbouillontabletten     
  • 150 g pasta per zuppa conchigliette (zak 250 g)van Grand Italia
  • 2 pakken luxe soepgroente (a 300 g, diepvries)     
  • 100 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)     
  • 1 ciabatta (brood) in repen gesneden
Bereiding : Snij de salami in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de salami 2-3 minuten. Voeg de passata,  1 liter water en de bouillontabletten toe. Breng alles aan de kook en voeg de pasta en de soepgroenten toe. Laat dit op middelboog vuur een klein kwartiertje koken.Verdeel de soep in 4 borden of kommen en verkruimel de geitenkaas erover. Serveer het brood erbij of maak bruschetta's erbij.

Met dank aan Allerhande

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...