06 juli 2012

Romige penne


Romige penne uit de oven

Nodig :
240 gr penne
zakje geraspte kaas 30+
bosje bosuitjes
1 paprika
1 courgette
2 rode pepertjes
2 ons hamblokjes
kuipje mascarpone
bakje cherry tomaatjes
peper, zout en cayennepeper

Bereiding : Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette en de paprika in blokjes, de bosuitjes en pepertjes in ringetjes (haal de zaadjes eruit) en de tomaatjes door de helft.
Kook de penne volgens voorschrift en laat de courgette de laatste 5 minuten meekoken. Giet af en roer de mascarpone erdoorheen. Vervolgens alle overige andere ingrediënten, de helft van de bosuitjes apart houden, erdoorheen doen en op smaak brengen met peper, zout en cayenne.
Strooi kaas naar smaak erover heen en zet dit 8 - 10 minuten in de oven tot de kaas smelt en voor het serveren de rest van de bosuitjes.
Je kan hierbij een salade eten van diverse soorten sla met feta, olijven, tomaatjes, komkommer en paprika. Dan heb je een hoofdmaaltijd. Anders is het een heerlijk lunchgerecht. Slank, lekker en gemakkelijk.

Met dank aan Son ja en Cristel.

Geen opmerkingen:

Vietnamese noedelsalade met gegrilde kip ( bún thit nuong)

  Ingrediënten voor 4 personen : 4 stengels sereh (citroengras),  5 tenen knofloo,k 2 sjalotten, 5 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 90 ...