Ingrediënten :
500 gr. kabeljauwfilet kan zowel vers als diepvries (neem dan kabeljauwhaasjes)
peper en zout
40 gr. boter
2 1/2 dl. witte droge wijn
100 gram walnoten, fijngehakt
1dl. slankroom
2-3 theelepel allesbinder
vers gehakte peterselie
Bereiding : Kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken verdelen. Bestrooien met zout en peper. In koekepan boter verhitten en vis in 7-8 min. bakken. Halverwege keren.
Ondertussen de wijn op hoog vuur laten inkoken ongeveer 7 min. op hoog vuur laten inkoken. Walnoten toevoegen en ca. 4 min. meeverwarmen. Slankroom erbij schenken en opnieuw ca. 3 min. zachtjes koken. Saus binden met allesbinder.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met gekookte aardappels, peultjes en/of bosworteltjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten