Ingrediënten :
- 3 ons kipfilet
- 1 pakje Chinese eiermie
- 3 el sesamolie
- 1 komkommer
- 1 zak sugar snaps (200 g) of peultjes
- 1 limoen, schoongeboend
- 2 el Japanse sojasaus
- 2 el zoete chilisaus
- 100 g pindakaas met stukjes noot
- 1 schaaltje taugé (125 g)
Bereiding :
- 1. Snijd de kipfilet in reepjes. Breek de mie doormidden en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1 el olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin. Keer halverwege. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in schuine plakjes. 2. Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap, 2 el olie, de soja- en chilisaus, pindakaas en 2 el water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten over 4 borden. Serveer met de dressing. Lekker met pinda's.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten