26 mei 2012

Thaise kipsalade met pindadressing



Ingrediënten :   

  • 3 ons kipfilet
  • 1 pakje Chinese eiermie
  • 3 el sesamolie
  • 1 komkommer     
  • 1 zak sugar snaps (200 g)  of peultjes
  • 1 limoen, schoongeboend     
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • 100 g pindakaas met stukjes noot
  • 1 schaaltje taugé (125 g)     

Bereiding :

  1. 1. Snijd de kipfilet in reepjes. Breek de mie doormidden en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud onder stromend water. Bestrijk de kip met 1 el olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in 7 min. goudbruin. Keer halverwege. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in schuine plakjes. 2. Kook de sugarsnaps in 3 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap, 2 el olie, de soja- en chilisaus, pindakaas en 2 el water tot een dressing. Verdeel de mie, kip en groenten over 4 borden. Serveer met de dressing. Lekker met pinda's.
Bron : Allerhande

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...