Welkomstdrankje : Besamé Mucho
V
Voor 4 cocktails nodig
1 kop sinaasappelsap
1 kop whisky
1 kop vermouth
1/2 kop pernod
1/2 kop jenever
1 kop sinaasappelsap
1 kop whisky
1 kop vermouth
1/2 kop pernod
1/2 kop jenever
Doe alles bij elkaar, shaken en verdelen over de glazen. Doe in elk glas een ijsklontje.
Chiliflapjes met Pebre Verde
Nodig voor de flapjes :
8 bladerdeegvelletjes
400 ons gehakt
1 ui, fijngesnipperd
2 rode pepers, in dunne ringetjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree
Nodig voor de Pebre :
2 groene chilipepers
2 tenen knoflook
4 bosuitjes
2 kopjes vers korianderblad
1 theel oregano
2 eetl olijfolie
2 eetl rode wijnazijn
zout en peper
2 groene chilipepers
2 tenen knoflook
4 bosuitjes
2 kopjes vers korianderblad
1 theel oregano
2 eetl olijfolie
2 eetl rode wijnazijn
zout en peper
Bereiding : Fruit de ui, pepers en knoflook drie
munuten. Doe de gehakt erbij en bak dit in 5 minuten rul; voeg peper en zout
naar smaak toe. Roer chilipoeder en tomatenpuree erdoor. Verdeel dit mengsel
over de bladerdeegvelletjes en vouw ze diagonaal dicht; plak de randen vast
met wat water. Bak de flapjes 20 minuten in de oven op 180 graden.
Voor de salsa alle ingrediënten fijnsnijden en met de staafmixer fijnmaken. Voeg evt iets water toe als het te dik is.
Bocado primavera de ave
Bocado primavera de ave
4 ons gaar kipvlees
700 gram tomaten, ontveld
2 groene pepertjes
300 gr gekookte mais, uit blik en uitgelekt
4 eetlepels mayonaise
zout en peper uit de molen
4 hardgekookte eieren, in parten
handje sl- of spinazieblaadjes
sneetjes geroosterd brood
Bereiding : Snijd de kip in blokjes. Halveer de tomaten, verwijder het zaad en het vocht en snijde ze in kleine blokjes. Was de pepers, neem de zaadlijsten weg en snij deze in fijne reepjes. Schep dit allemaal door elkaar. Voeg de mayonaise en peper en zout naar smaak toe. Leg de sla of spinazie op een schaal, schep de salade erop en garneer met de partjes ei. Eventueel nog met olijven. Geef de sneedjes brood erbij voor de liefhebbers.
Hoofdgerechten
Pastel de choclo (maispastei)
Ensalade de arroz con aceitunas y nueces
1 grote kop gekookte rijst, 12 grote zwarte olijven zonder pit, in plakjes gesneden, 12 walnoten, in vieren gedeeld, 2 stengels lenteui, in ringetjes gesneden, 1/2 kleine krop sla of 500 gr. spinazieblaadjes
Dressing: 60 ml. olijfolie, 2 theel. citroensap, 1 theel. witte wijnazijn, zout en peper
Bereidingswijze : Alle ingrediënten door de gekookte rijst mengen. De dressing maken en ook erdoor mengen.
Rosbief á la minute met avocadosla
500 gr.rosbief a la minute = 2 trostomaten = 1/2 groene paprika =1/2 rode paprika = 1/2 rode peper = 1 avocado = 1/2 limoen =1 el witte wijnazijn =3 el olijfolie = 2 el boter = peper en zout. Bestrooi de rosbief met peper. Was de tomaten en snij deze in plakjes en leg de plakjes tomaat op een platte schaal.
Bereidingswijze : Was de paprika"s en verwijder de zaadlijst en snijd deze in
kleine blikjes.Was de rode peper, verwijder de zaadlijst en hak deze fijn. Schil en halveer de avocado.Verwijder de pit en snijd deze in kleine blokjes. Meng de paprika"s met de avocado en de rode peper en knijp de limoen erboven uit.Schep de wijnazijn en de olijfolie door de groenten. Verhit de boter in de koekenpan en bak het vlees aan beide
kanten in ca 3 minuten rosé. Serveer het vlees op de schaal en schep hierop de salsa.
Serveren met een bolletje zilvervliesrijst.
Madame Bovary
Bereidingswijze : Haal de pitten uit de kersen. Kook ze met het andere fruit en de suiker 8 minuten. laat het fruit uitlekken, bewaar het sap en laat het afkoelen. Klop de mascarpone glad met een vork en voeg het citroenen raspsel en de koekkruimels toe. Voeg het vruchtensap en de kirsch toe zodat er een zachte creme ontstaat. Schep een bodempje van deze creme in coupes en bedek dit voor het opdienen met het rode fruit. Snijd de banaan in plakjes en versier hiermee het toetje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten