02 maart 2012

Woknoedels met gember, groente en kip



Ingrediënten :


  • 300 g kipfilet, in reepjes     
  • 1 pak woknoedels (248 g)     
  • 1 zakje bosui (3 stuks)     
  • 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild     
  • 3 tenen knoflook, in plakjes     
  • 2 rode uien, in halve ringen     
  • 1 zak zoete puntpaprika's (2 stuks), in reepjes     
  • 1 blik maiskolfjes (425 g)
  • 3 el oestersaus (flesje 250 ml)     
  • 3 el cashewnoten ongezouten
  •  zonnebloemolie
  •  Hoisin saus



  • Bereiding :
    Verhit een wok en schenk er 2 el olie in. Roerbak de kip in 2 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en neem uit de wok. 2. Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Laat uitlekken. 3. Snijd de bosui in schuine stukjes van 2 cm. Snijd de gember fijn. Verhit 2 el olie in de wok en bak de gember en knoflook 1 min. Voeg de rode ui toe en bak 2 min. mee. Doe de paprika, maiskolfjes, oestersaus en cashewnoten erbij en roerbak nog 1 min. Voeg de kip, woknoedels en bosui toe en roerbak nog 1 min. Verdeel over 4 kommen. Voor de liefhebber Hoisinsaus toevoegen

    Bron : Allerhande

    Geen opmerkingen:

    Appelcake uit de Russell Hobbs

    Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...