23 maart 2012

Preirisotto met geitenkaas



Ingrediënten :
  • 3 el olijfolie     
  • 3 preien, gewassen en in ringen     
  • 300 g risottorijst
  • 1 el gedroogde tijm     
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)     
  • 200 g zachte geitenkaas naturel in blokjes   
  • 1 rode paprika, in blokjes     
  • 250 gr spekreepjes italiaans gekruid
  • komkommer
  • handje verse olijfjes met knoflook
Bereiden :
Bak de spekreepjes uit, op het laats de paprikblokjes meebakken. Als de reepjes knapperig zijn dit uit de pan halen. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en bak de prei 5 minuten op laag vuur, Voeg de risotto en de thijm toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer totdat dit door de rijst is opgenomen. Voeg daarna scheut voor scheut de resterende bouillon toe, maar pas als alles is opgenomen door de rijst. Duurt ong 20 minuten.
De geitenkaas, spekjes en paprika toevoegen en even doorroeren. Extra peper naar smaak. Schep dit in diepe borden en serveer er een kleine salase bij van komkommer, tomaat en olijfjes.

Bron : Allerhande maart 2012

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...