Ingrediënten :
- 3 el olijfolie
- 3 preien, gewassen en in ringen
- 300 g risottorijst
- 1 el gedroogde tijm
- 1 liter groentebouillon (van tablet)
- 200 g zachte geitenkaas naturel in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 250 gr spekreepjes italiaans gekruid
- komkommer
- handje verse olijfjes met knoflook
Bak de spekreepjes uit, op het laats de paprikblokjes meebakken. Als de reepjes knapperig zijn dit uit de pan halen. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en bak de prei 5 minuten op laag vuur, Voeg de risotto en de thijm toe en bak dit 1 minuut mee.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer totdat dit door de rijst is opgenomen. Voeg daarna scheut voor scheut de resterende bouillon toe, maar pas als alles is opgenomen door de rijst. Duurt ong 20 minuten.
De geitenkaas, spekjes en paprika toevoegen en even doorroeren. Extra peper naar smaak. Schep dit in diepe borden en serveer er een kleine salase bij van komkommer, tomaat en olijfjes.
Bron : Allerhande maart 2012
Geen opmerkingen:
Een reactie posten