Ingrediƫnten :
1 ui
100 gr groene olijven zonder pit
50 gr gedroogde tomaatjes (pot in olie)
100 gr mortadella dun gesneden (Italiaanse worst)
100 gr parmezaan
400 gr lintpasta, bij voorkeur vers
zout, peper en olie
125 ml witte wijn
200 ml slagroom
paar takjes basilicum
Bereiding :
Pel de ui en snipper deze. Hak de olijven grof. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd deze in dunne reepjes.Snijd de mortadella in reepjes. Rasp de parmezaan.
Verhit 1 eetl olie en fruit hierin de ui en bak daarna kort de mortadella, olijven en tomaten mee.
Kook ondertussen de pasta (zonder zout) volgens gebruiksaanwijzing. Voor verse is het enkele minuten. Gedroogde pasta moet langer dus moet je daar dan mee beginnen als eerste.
Blus het geheel af met de wijn en de slagroom. Breng het aan de kook en laat alles ongeveer 5 minuutjes koken op laag vuur. Roer de parmezaan voor de helft erdoor en laat nog even smoren. Eventueel peper toevoegen, zout zal overbodig zijn.
Snijd de basilicum in reepjes, giet de pasta af en meng deze na het uitlekken door de saus. Bestrooi met basilicum. Geef de rest van de parmezaan erbij voor de liefhebbers en serveer de pasta met een groene salade.
Tip : bewaar de parmezaan in folie in de diepvries, dit voorkomt schimmelen. Rasp voor je gaat koken de hoeveelheid die je nodig hebt. (tip van de kaasboer)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten