14 januari 2012

Crunchy bitterkoekjes-panna cotta

Ingredienten :
1 ltr slagroom
130 gr suiker
6 blaadjes gelatine
16 bitterkoekjes
200 gr frambozen (diepvries)
bakpapier

Bereiding :
Breng de slagroom met 80 gr suiker in een ruime pan aan de kook en laat dit 10 minuten rustig inkoken. Week de gelatine in koud water. Vet 4 vormpjes in van ca.5 cm doorsnede in. Leg in ieder vormpje 3 bitterkoekjes. Neem de ingekookte room van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer hem door de warme room. Verdeel het roommengsel over de vormpjes en laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Duw na 30 minuten de bitterkoekjes die drijven omlaag.
Verwarm de oven voor ( elektrisch 200 gr, hetelucht 175 gr, gas stand 3) Verbrokkel de overige bitterkoekjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruimels in 8-10 minuten krokant in de oven.
Doe de frambozen met 50 gr suiker en een scheutje water in een pan en breng dit aan de kook. Pureer de suas met een staafmixer. Zet de vormpjes kort in een bak met heet water en stort ze op de bordjes. Schep op ieder puddinkje een lepel saus en garneer met de kruimels.

Bron : Foodies december 2011



Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...