25 november 2011

Bietenstamppot met spek, appel en ui



Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 50 g boter
  • 1 duopak magere spekreepjes (250 g) provenciaalse variatie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 schaal gekookte bieten (500 g), geschild
  • 1 appel

Bereiden

  1. 1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. 2. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 min. knapperig. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Snijd de bietjes in blokjes, voeg toe en bak 4 min mee. Schil de appel en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Schep deze door het bietjesmengsel. 3. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het bietjesmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...