Ingrediënten
- 3 preien
- 1 duopak magere spekreepjes (250 g)
- 300 g risottorijst (pak 400 g)
- 850 ml groentebouillon, heet (van tablet)
- 1/2 pak tuinerwten extra fijn (a 450 g, diepvries), ontdooid
- 1 beker crème fraîche light met Franse kruiden (200 ml)
Materialen : ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Verhit een hapjespan en bak de spekreepjes in 10 min. uit. Voeg de prei toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep het mengsel in de ovenschaal en schenk de bouillon erover. 2. Bak de risotto ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 10 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Tip
Vervang voor een lichtzoete smaak de crème fraîche met kruiden door 1 beker crème fraîche geitenkaas, honing en rozemarijn (200 ml) of als deze variatie niet te verkrijgen is in je supermarkt, gewoon creme fraiche gebruiken en wat tuinkruiden uit de keukenkast
Bron : Allerhande
Bron : Allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten