23 oktober 2011

Ovenrisotto met spek en prei


Ingrediënten
  • 3 preien
  • 1 duopak magere spekreepjes (250 g)
  • 300 g risottorijst (pak 400 g)
  • 850 ml groentebouillon, heet (van tablet)
  • 1/2 pak tuinerwten extra fijn (a 450 g, diepvries), ontdooid
  • 1 beker crème fraîche light met Franse kruiden (200 ml)

Materialen : ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de prei en snijd deze in halve ringen. Verhit een hapjespan en bak de spekreepjes in 10 min. uit. Voeg de prei toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep het mengsel in de ovenschaal en schenk de bouillon erover. 2. Bak de risotto ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 10 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Tip

Vervang voor een lichtzoete smaak de crème fraîche met kruiden door 1 beker crème fraîche geitenkaas, honing en rozemarijn (200 ml) of als deze variatie niet te verkrijgen is in je supermarkt, gewoon creme fraiche gebruiken en wat tuinkruiden uit de keukenkast

Bron : Allerhande

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...