Ingrediƫnten
- 700 g rib-runderlappen, in stukjes van 2 cm
- 50 g boter
- 5 kleine uien
- 2 flesjes bokbier (Guinness of Kasteelbier, a 330 ml)
- 10 kruidnagels
- 2 stukjes foelie
- 3 laurierblaadjes
- 500 g knolselderij
- 300 g pandanrijst
Bereiden
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit op hoog vuur de boter in een braadpan. Voeg, als de boter niet meer bruist, het vlees toe. Bak het vlees op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. Snijd 4 uien in stukken, voeg ze toe aan het vlees en bak nog 5 minuten. Schenk het bier erbij. Steek de kruidnagels in de overgebleven ui en doe deze met de foelie en de laurierblaadjes bij het vlees. Breng het geheel aan de kook, voeg peper en zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof het vlees op laag vuur 3 uur. Schil de knolselderij, snijd in blokjes van 2 x 2 cm en voeg ze toe. Laat het geheel nog 1 uur stoven. Kook na 3 1/2 uur de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat met de deksel op de pan nog even staan. Verdeel de rijst over de borden en schep het vlees ernaast.
Tip : de dag ervoor klaarmaken, dan hoef je op de dag zelf alleen maar het gerecht op te warmen en de rijst te koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten