18 september 2011

High tea

Een high tea kan je net zo uitgebreid maken als je zelf wilt. In de vorige posting staan allerlei macaron recepten die ook heel goed passen bij een high tea. Natuurlijk hoort bij een high tea een variatie aan theesoorten. Zet een mooie doos met allerlei smaken op tafel.
Buiten deze recepten is er heel veel te vinden het www. Dit zijn een paar recepten uit de Telegraaf/Vrouw

Zuurdesembrood met oude Stolwijker en mosterd mayonaise


Ingrediënten:
4 sneden zuurdesembrood ~ 200 g plakken oude Stolwijkerkaas ~ 1 el grove mosterd ~ 2 el mayonaise ~ plakjes komkommer en tomaat
Bereiding:
Meng de mayonaise met de grove mosterd. Besmeer het brood met de mosterdmayonaise. Beleg met een paar blaadjes sla en vervolgens de kaas. Garneer met vers gesneden tomaat en komkommer.

Fingersandwich met gerookte zalm en komkommer

Ingrediënten:
100 g dun gesneden gerookte zalm ~ 4 sneetjes bruin casinobrood ~ 2 el crème fraiche ~ 1 el gesneden bieslook ~ 20 plakjes komkommer
Bereiding:
Meng de bieslook door de crème fraiche en voeg wat peper toe. Smeer hier de 4 sneetjes casino mee in. Beleg 2 sneetjes met de gerookte zalm, leg de plakjes komkommer er op dek af met de andere 2 sneetjes. Snij de korstjes van het brood en snij in kleine vierkantjes.

Crispanini Vitello Tonato

Ingrediënten:
4 crispanini (klein broodje) ~ 4 plakken kalfsfricandeau ~ el tonijn uit blik ~ 2 el mayonaise ~ el kappertjes ~ olijven ~ gesneden bieslook ~ sla ~ cherrytomaatjes
Bereiding:
Meng de tonijn met de mayonaise in een keukenmachine tot een saus. Snij de broodjes open en besmeer met de tonijnmayonaise. Leg hier wat sla op en vervolgens de kalfsfricandeau. Bestrooi met de kappertjes en bieslook, serveer met sla en cherrytomaatjes

Scones met aardbeien en room


Ingrediënten:
225 g zelfrijzend bakmeel ~ ¼ tl bakpoeder ~ ¼ tl zout ~ 25 g suiker ~ 85 g zachte boter ~ 1 ei ~ 5 el melk ~ 1 el geschaafde amandelen ~ 1 el rozijnen ~ aardbeien ~ clotted cream (of mascarpone gemengd met slagroom)
Bereiding:
Meng de suiker met de boter en het ei. Meng het meel met het bakpoeder en het zout en voeg in kleine hoeveelheden de melk en de boter erbij tot er een deeg ontstaat. Voeg als laatste de rozijnen toe. Maak met een lepel porties op een ingevette bakplaat. Smeer de scones in met een beetje eigeel en bestrooi met amandelschaafsel. Bak ongeveer 15 minuten in een oven van 175?C. Serveer de afgekoelde scones met aardbeien en room.

Brownies

Ingrediënten :
240 gr zachte boter
100 gr cacaopoeder
400 gr suiker
3 eieren
100 gr bloem
100 gr noten (amandel, pistache, hazelnoten naar keuze)
Bereiding :
Verwarm de oven op 180 gr. Meng de eieren door de boter en voeg de cacao toe, suiker bloem en fijngehakte noten. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en laat 1 uur rusten. Bak het in 20 minuten tot het korstje krokant is en de binnenkant wat zacht. Laat de koek afkoelen en snijd deze in kline vierkantjes.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...