21 augustus 2011

Komkommer met Thai beef


Ingrediƫnten :

  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd

  • 1 schaal Premium biefstuk (a 2 stuks), op kamertemperatuur

  • 2 el zonnebloemolie

  • 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild

  • 2 el Thaise vissaus (flesje 250 ml)

  • 1 el donkere basterdsuiker

  • 2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)

  • 1 zakje bosui (3 stuks), in schuine ringetjes

  • 1 limoen uitgeperst

  • 1 komkommer

  • 4 el ongezouten pinda's, grof gehakt

  • Koriander

  • Pandanrijst


  • Bereiding :
    1 Snijd de rode peper in dunne reepjes. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en bestrijk met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril het vlees op hoog vuur ca. 5 min. 2 Rasp de gember fijn en meng met 1 el olie, de vissaus, suiker, sojasaus en bosui tot een dressing. Breng op smaak met het limoensap. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in linten, tot aan de zaadlijsten. 3 Snijd de biefstuk in dunne plakjes, haal ze snel nog even een seconde aan beide kanten door de hete pan en schep om met de dressing en de komkommerlinten. Verdeel de salade over 4 kommen en bestrooi met de rode peper en pinda's. Lekker met grof gesneden koriander en witte rijst.

    Geen opmerkingen:

    Curry met bloemkool en kip

      1   bloemkool   1   ui   250   gram   kipfilet  in blokjes 4   teentjes   knoflook   geperst 1   theelepel   geraspte gember 1   eetlepel ...