22 mei 2011

Risotto met groene asperges


Ingrediënten voor 4 personen :
2 groentebouillontabletten
1 ui
2 teentjes knoflook of een halve eetl knoflookpasta
2 eetl olijfolie
5 eetl boter
300 gr risottorijst of arborio
250 ml droge witte wijn
100 gr parmezaanse kaas (stuk)
500 gr groene asperges
zout, peper en suiker
5 takjes basilisum

Bereiding :
Los in een pan de bouillontabletten op in ong 1,25 liter water en houd de bouillon warm. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en 2 eetl boter en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de rijst toe en bak hem al roerende mee op middelhoog vuur tot de rijstkorrels glanzen. Giet de wijn erbij en laat al roerende dit zolang zachtjes koken totdat alles door de rijst is opgenomen.
Giet er 1 pollepel warme bouillon bij zodat de rijst bedekt is. Laat dit zachtjes koken totdat ook dit weer is opgenomen. Giet vervolgens op één pollepel na alle bouillon erbij. Doe dit in gedeeltes (2 pollepels per keer) In totaal ongeveer een halfuur. Blijf vooral goed roeren. De rijst moet aan het eind zacht en romig zijn en beetgaar.
Ondertussen de parmesan voor 1/3 in vlokken schaven en de rest fijn raspen. Maak de asperges schoon (het hout eraf snijden en de het onderste stukje met een dunschiller schillen. Kook ze in 6 minuten met zout en suiker. Laat ze vervolgens uitlekken. Was de blaadjes van de basilicum en scheur ze in stukjes. Als de risotto gaar is de geraspte parmesaan, 3 eetl boter en de asperges er door doen en op smaak brengen met peper (en zout). Laat dit afgedekt een paar minuten staan.

Serveer de risotto met de vlokken parmesaan en de basilicum.

Bron : Foodies juni 2011

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...