Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie
4 sjalotjes, fijngehakt
2 rode pepers, zonder zaadjes en in reepjes
2 cm gemberwortel, geschild en in plakjes
1 theelepel citroengras (sereh)
1 1/4 liter kippenbouillon
400 ml kokosmelk
1 à 2 kippenbouillonblokjes
300 gram kipfilet, in dunne repen
rasp van een halve limoen
4 eetlepels limoensap
3 eetlepels Thaise vissaus
bosje koriander, fijngehakt
Bereiden: Verwarm de olie en fruit de sjalot, pepertjes, gember en citroengras op lage stand in circa 3 minuten. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bouillonblokje(s) en de kipfilet toe en laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoenrasp, -sap en vissaus. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met koriander.
Tip :
• Voeg als laatste mie toe voor een stevige maaltijdsoep.
Variatie:
• De Thaise vissaus kunt u ook weglaten, of eventueel vervangen door een reepje ansjovis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten