17 februari 2011

Thaise kippensoep met kokos en koriander



Ingrediënten:
2 eetlepels zonnebloemolie
4 sjalotjes, fijngehakt
2 rode pepers, zonder zaadjes en in reepjes
2 cm gemberwortel, geschild en in plakjes
1 theelepel citroengras (sereh)
1 1/4 liter kippenbouillon
400 ml kokosmelk
1 à 2 kippenbouillonblokjes
300 gram kipfilet, in dunne repen
rasp van een halve limoen
4 eetlepels limoensap
3 eetlepels Thaise vissaus
bosje koriander, fijngehakt

Bereiden: Verwarm de olie en fruit de sjalot, pepertjes, gember en citroengras op lage stand in circa 3 minuten. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, bouillonblokje(s) en de kipfilet toe en laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met limoenrasp, -sap en vissaus. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met koriander.

Tip :
• Voeg als laatste mie toe voor een stevige maaltijdsoep.

Variatie:
• De Thaise vissaus kunt u ook weglaten, of eventueel vervangen door een reepje ansjovis.

Geen opmerkingen:

Curry met bloemkool en kip

  1   bloemkool   1   ui   250   gram   kipfilet  in blokjes 4   teentjes   knoflook   geperst 1   theelepel   geraspte gember 1   eetlepel ...