23 oktober 2009

Witte chocoladecakejes met whisky-bramencompote























Ingrediënten :

3 eetl slagroom

200 gr witte chocolade

200 gr witte basterdsuiker

150 gr zachte boter

4 eieren

200 gr zelfrijzend bakmeel

200 gr bramen

100 gr geleisuiker

200 ml Highland Queen Islat malt (mag ook andere malt zijn)





Bereiding :

Verwarm de oven op 160 gr C. Verhit de slagroom in een steelpan en smelt hierin de chocolade al roerend. Doe de basterdsuiker samen met de boter en het chocolademengsel in een kom en mix het to een gladde massa. Voeg één voor één de eieren toe en mix dit samen mety het bakmeel tot een gladde massa.

Vet een cakevorm in (30 cm) met boter en bestuif met bloem. Giet het cakemengsel erin en bak de cake in 115 minuten gaar. Laat de cake afkoelen, neem hem dan uit de vorm in snij er blokjes van ca 3x3 cm van.

Verwarm de bramen met de geleisuiker en de wisky 10 minuten op laag vuur. Als de suiker is opgelost, prak met een vork de bramen in stukjes. Laat de compote afkoelen en serveer deze bij de cakejes in een wijd glas en coupe.

Geen opmerkingen:

Vietnamese noedelsalade met gegrilde kip ( bún thit nuong)

  Ingrediënten voor 4 personen : 4 stengels sereh (citroengras),  5 tenen knofloo,k 2 sjalotten, 5 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 90 ...