25 oktober 2008

Kookclub editie 18 - Engeland - Coby







Bang Bang Chicken
200 gram gerookte kipfilet in dunne plakjes gesneden, 75 gram pindakaas, 3 theelepels versgeraspte gemberwortel, 3 eetlepels zoete chilisaus, 3 eetlepels olijfolie, 2 stoneleeks gesnipperd, halve komkommer in plakjes gesneden, ijsbergsla in smalle reepjes gesneden en sap van een halve limoen.
Bereiding : Meng de pindakaas met de geraspte gember, chilisaus en de olijfolie. Maak een dressing van 1 eetlepel limoensap met 2 eetlepels olijfolie. Schik de sla op de borden en besprenkel deze met de dressing. Garneer de sla met de komkommer en de stoneleeks en besprenkel ook deze met de dressing. Drapeer de plakjes gerookte kipfilet erop en schep de pindasaus erover.

Green peas with mint
400 gram doperwten en fijngesnipperde munt
Bereiding : Kook de doperwten, giet ze af en maak ze met een klont boter in de mooi glanzend maken. Bestrooien met de munt.


Overige receptuur niet terug te vinden. Op internet voldoende informatie om zelf een variatie terug te vinden van Sheppards Pie, ovenschotel met brie, witlof en trifle.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...