16 januari 2007

Vlaamse pot met kriekbier

Ingredienten:
600 gr.rundvlees stooflappen
2 rode uien
klontje boter
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
2 kruidnagels
2 el.bruine basterdsuiker
2 flesjes kriekbier (belleveu)
1 witte boterham
1 el.franse mosterd
6 el.kersen op sap
peper
zout

Bereiding:
Snijd de stooflappen in stukken.Pel en snipper de uien.Smelt de boter en bak het vlees al omscheppend aan.Voeg de uien aan het vlees toe en laat deze al roerend glazig worden.Voeg vervolgens de blaadjes laurier,tijm,kruidnagels en de basterdsuiker toe.Breng het op smaak met peper en zout.Schenk het bier langs de randen van de pan bij het vlees en laat het vlees half afgedekt ca.1 uur op een laag vuur stoven.Roer af en toe om om aanbakken te voorkomen.Ontkorst de boterham en besmeer deze met de mosterd en voeg dit toe aan het vlees (in blokjes snijden).Voeg indien nodig een beetje warm water aan het vlees toe.Laat het geheel onder regelmatig roeren nog ca.30 min.zachtjes stoven.Schep de uitgelekte kersen net voor het uitserveren door het stoofvlees.

Serveren met gekookte aardappelen of puree, gebruik eens een bijzondere aardappelsoort. Groente kan je kiezen voor spruitjes, rode kool of bloemkool.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...