03 januari 2007

Amaretto kipfileetjes

Nodig voor 4 personen:
1/4 liter sinaasappelsap
1/4 liter Amaretto
een beetje maizena (1 theelepel)
4 kipfilets
Italiaanse keukenkruiden
1 ei
paneermeel

Bereiding:
Meng het sinaasappelsap met de Amaretto en de maizena. Haal de kipfilets stuk voor stuk door het losgeklopte ei, en dan door paneermeel waar je flink wat Italiaanse keukenkruiden doorheen gemikt hebt. (In het originele recept worden de filets in blokjes gesneden. Hele filets leveren een makkelijker resultaat op, ) De kipfilets in een koekepan met wat boter aanbruinen, vervolgens in een ovenschaal tezamen met het sinaasappelamarettovocht zetten, en 45 minuten in een oven van circa 175 graden Celcius zetten (de saus dikt voor ongeveer de helft in).

Eventueel garneren met schijfjes sinaasappel en serveren met een frisse witlofsalade.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...