Nodig :
1,5 kg kruimige aardappelen
zout
3 eetl olijfolie
1 grote rookworst in blokjes
100 gr chorizo (optioneel) in blokjes
1 ui in dunne partjes
1 rode paprika in blokjes
400 gr panklare boerenkool
1,5 dl melk
versgemalen peper
1 eetl balsamico azijn
piccalilly
Bereiding :
Schil en snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 15/20 min goed gaar. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de worst en evt de chorizo in een paar minuten knapperig bruin. Schep de op een bord en houd ze warm onder folie.
Schep de ui en de paprika en de boerenkool door het bakvet en laat zo de boerenkool slinken. Voeg een klein kopje water toe en smoor de boerenkool in een kleine 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg al roeren de zoveel (warme) melk toe dat een smeuïge puree onstaat. Schep de boerenkool en de puree door elkaar en warm de stamppot goed door. Breng alles op smaak met zou, peper en de azijn.
Serveer de stamppot in diepe borden, verdeel de worst erover en naar smaak een schep piccalilly.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten