03 december 2006

Kookclub editie 8 - Argentinië - Ad



Cilindros de zucchini al paté de hígado  
2 à 3 kleine courgettes, 150 gram leverworst, 2 eetlepels cognac, 3 eetlepels slagroom, 250 gram verse roomkaas, 2 theelepels mosterd, zout, peper, 1 bosuitje en een klein potje zilveruitjes  
Bereiding :  Snijd de courgettes in ronde plakjes van ongeveer 3 cm dik. Was ze en laat goed uitlekken. Stoom de plakjes courgette ongeveer 5 minuten, niet te gaar en slap. Meng de leverworst met de cognac, slagroom, roomkaas en mosterd. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door tot het een fijne, gladde massa is. Doe dit mengsel in een spuitzak (met een stervormig spuitmondje en spuit een roosje van het mengsel op elk plakje courgette en decoreer met het fijngesneden bosuitje en de zilveruitjes. Serveer dit gerecht koud.

Achicorias rellenos
2 à  3 struikjes witlof, 1 kleine courgette,  1 rode paprika, 200 gram gerookte ham, 1 blikje kleine champignons, uitgelekt, 3 eieren, 2 eetlepels olijfolie, 50 gram geraspte extra belegen kaas, peper  
en zout 
Bereiding : Haal de struikjes witlof uit elkaar, was de bladeren en laat ze goed uitlekken. Was de courgette en snijd deze in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes van ongeveer 1x1 cm. Snijd ook de ham in blokjes van ongeveer 1x1 cm. Snijd de champignons in smalle reepjes. Kluts de eieren licht. Verhit de olie in een pan en roerbak hierin ongeveer 3 minuten de blokjes courgette, paprika, ham en champignons. Voeg geklutste eieren toe en roerbak alles nog ongeveer 2 minuten. Doe de geraspte kaas erbij, roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vul elk witlofblad met het mengsel en serveer koud.











Colchon de chauchas (bonenschotel met salsa en eieren)
receptuur niet terug te vinden
















Perchugas de pollo (kipstukjes in een jasje)
4 dubbele kipfilets, 1 citroen, zout, versgemalen witte peper, 2 eieren, 2 eetlepels droge sherry, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel tijm, 1/2 theelepel mosterdpoeder, bloem, paneermeel, boter
Voorbereiding: Snijd de kipfilets in acht dunne plakken. Marineer deze ongeveer 10 minuten in een mengsel van citroensap, zout en peper.
Bereidingswijze: Haal de filets uit de marinade en dep ze met keukenpapier droog. Klop de filets met een vleeshamer plat zodat er plakken van ongeveer dezelfde dikte ontstaan. Kluts de eieren en voeg hierbij de sherry, de nootmuskaat, de tijm, de mosterdpoeder en wat zout en peper naar smaak. Meng alles goed door elkaar. Wentel de filets door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door het paneermeel.Smelt de boter in een koekenpan en bak de filets hierin aan beide kanten in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin.













Papas al gruyere
2 sjalotjes, 1 kg aardappelen, zout, 5 knakworstjes, 250 gram gruyèrekaas, 4 eieren,
versgemalen zwarte peper en boter
Bereiding : Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne ronde plakjes. Kook de aardappelen beetgaar in een pan met ruim water. Voeg wat zout toe. Giet de aardappelen af en laat ze goed afkoelen. Pel de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm. Snijd de knakworstjes ook in plakjes van ongeveer 1 cm. Rasp de gruyèrekaas. Kluts de eieren met zout en peper naar smaak en meng de geraspte kaas erdoor. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel de plakjes worst en de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Giet het ei-kaasmengsel over de aardappelen en verdeel hierover ongeveer 2 eetlepels boter in stukjes. Leg de rest van de plakjes aardappelen in de ovenschaal. Bedek alles met de plakjes sjalot en verdeel hierover weer ongeveer 2 eetlepels boter in stukjes. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven.

Als laatste een lekker aardbeienijs toetje, helaas geen foto.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...