27 september 2006

Weekmenu volgens Appie - de vrijdag

Spinazieroomgratin met gehaktballen



Ingrediƫnten :
1 pak panklare aardappelschijfjes (700 g)
1 pak bladspinazie (diepvries, 450 g), ontdooid
1 teentje knoflook, fijngesneden
125 ml slagroom
50 g geraspte oude kaas
500 g half-om-halfgehakt
2 eetlepels mosterd (pittige)
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels paneermeel
25 g boter

Materialen : ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden :
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal en de spinazie erbovenop. Bestrooi met zout en peper. Roer de knoflook door de slagroom en schenk over de schotel. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de roomgratin in 20-25 minuten goudbruin. Maak intussen het gehakt aan met 1 eetlepel mosterd, ei, paneermeel en zout en peper naar smaak en vorm er 4 gehaktballen van. Bak de gehaktballen in de boter op hoog vuur rondom bruin aan. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes verder gaar. Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg een scheutje water toe. Roer de aanbaksels los en breng de jus op smaak met zout en peper. Serveer de gehaktballen met de jus en spinazieroomgratin.

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...